November 12 2019 22:15:41
Articles: Baza znanja
Alkohol i fermentisani prehrambeni proizvodi:
Alkohol i fermentisani prehrambeni proizvodi: Alkohol se široko koristi kao nosač u mnogim prehrambenim aromama. Alkohol u prehrambenim aromama uglavnom isparava ako se koristi kao rastvarač u prehrambenim aromama za pekarske ili toplotom tretirane proizvode.

Bezalkoholna pica
Većina bezalkoholnih pića pravi se od alkoholnih, u kojima se alkohol odvaja korišćenjem konusa### cones ili nekom drugom metodom, ali sadrže zaostali alkohol, aromu i boju alkoholnih pića. Vino ili alkoholno piće sastoji se od 6-12% alkohola, vode, aroma dobijenih procesom fermentacije, boje. Svaka komponenta vina ili alkoholnih pića je haram, pa tako ako se one nalaze u bezalkoholnim pićima onda i ta bezalkoholna pića postaju haram.

Glavni tipovi proizvoda od fermentisanog mleka
- Kefir - Kiselina i alkohol - KumisKiselina i alkohol - Jogurt...

KATEGORIZACIJA PROIZVODA
HALAL = DOZVOLJENO, LEGALNO

MEŠBUH = SUMNJIVO

HARAM = ZABRANJENO, NELEGALNO

Posao Agencije za sertifikovanje halal-proizvoda je da – u zavisnosti od sastojaka i sastava samog proizvoda – mešbuh-proizvode svrsta u jednu od dve suprostavljene kategorije u skladu sa šerijatskim normama, koje su ustanovljene Kur’anom i hadisom, odnosno govorom i praksom Božijeg poslanika Muhammeda a.s. Agencija se bavi i naučno-istraživačkim radom, te organizovanjem naučnih i stručnim i naučnim skupovima, naučnim i laboratorijskim analizama u svojim i tuđim laboratorijama podstičući proizvodnju zdrave i halal-hrane i ostalih proizvoda.

Ne koristiti koser sertifikovanu hranu ako sadrzi sledece sastojke:
(1) Želatin (2) Košer želatin (3) L-cistein iz ljudske kose (4) Vino...

Zabranjeni sastojci i proizvodi za upotrebu
Objasnjenje: I. Želatin (Jell–o želatinski proizvodi) II. Košer želatin (od krave nezaklane po jevrejskim košer metodima, kao što je to košer želatin u Dannon jogurtima)...
Autentifikacija
Korisnik

LozinkaNiste clan?
Kliknite ovde za registrovanje.

Izgubili ste vašu lozinku?
Zatražite novu ovde.
Anketa
Proveravate li sastojke proizvoda pre kupovine?

Morate biti prijavljeni da bi ste mogli da glasate.
English